کسادی بازار مسکن قیمت را پایین آورد
در جایی هم مهدی روانشادنیا، کارشناس بازار مسکن بیان کرد: خود به خود توان مصرفکننده پایین آمده و نیازی نیست به نخریدن توصیه شود.
روز گذشته با توجه به کسادی بازار معاملات مسکن توصیهای خطاب به خریداران واحد های مسکونی به نقل از رئیس اتحادیه مشاوران املاک شنیدیم : “نخرید خودش ارزان می شود“
به گفته مصطفی قلیخسروی ؛ وقتی مشتری و خریداری وجود ندارد، به کسادی بازار میرسیم، در نتیجه خود به خود قیمتها کاهش پیدا میکند.
و اکنون طبق برخی از شنیدهها، گویا این گفته درست از آب در آمده و در روزهای اخیر شاهد کاهش قیمت پیشنهادی در مناطقی از تهران هستیم.
به گزارش مجله دلتا به نقل از ایسنا، بازار مسکن شهر تهران در شرایطی به نقطه رکود نزدیک شده که کسادی خرید و فروش آپارتمانهای بالای ۸۰ متر مربع در شمال پایتخت سنگینتر شده و مقاومت مالکان در حال شکستن است. بر این اساس که خرید و فروش واحدهای لوکس و نیمه لوکس شمال تهران که پس از یک رکود پنج ساله، از سال ۹۲ به بعد؛ همچنین به دلیل ورود نقدینگی سرگردان ناشی از نوسان بازارهای موازی در سال ۹۷ تا حدودی رونق گرفته بود، مجدداً با جهش قیمت وارد فاز رکود شده است. با این حال، آرامش بازار ارز نیز که در هفتههای اخیر ایجاد شده به از بین رفتن چشمانداز تورمی در بازار ملک منجر شده است.
گزارشهای دریافتی از مشاوران املاک نشان میدهد که با وجود کاهش ۶۰ درصدی معاملات، کاهش فروش آپارتمانهای بالای یک میلیارد تومان محسوستر است. افت معاملات در شمال تهران به قدری است که هیچ یک از آگهی های خرید و فروش در نیمه اول تیرماه مربوط به منطقه یک تهران نبوده است.
از آن گذشته، به دلیل نبود تقاضای مؤثر ناشی از پایین بودن توان مالی خریداران، بعضی از آگهیهای فروش آپارتمانهای بالای ۸۰ متر مربع به طور مرتب تکرار میشود اما خریداری برای آنها وجود ندارد.
به نظر میرسد نشانههای ورود بازار مسکن به فاز رکود از شمال شهر تهران آغاز شده است.
نخرید خود به خود ارزان می شود، جواب داد
در خردادماه امسال میانگین قیمت مسکن شهر تهران به مترمربعی ۱۳.۳ میلیون تومان رسید و محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی، چاره را در خرید نکردن دیده و گفته بود: «در این شرایط بحرانی، مردم باید احتیاط کنند و خرید نکنند تا شرایط آرام شود.» یک نماینده مجلس هم اضافه کرد که میتوان با ایجاد موجی جهت عدم خرید مسکن، بازار را به سمت کاهش قیمتها برد.
هرچند تحلیلگر بازار مسکن سلمان خادمالمله هم گفته بود: عواملی که باعث افزایش قیمت مسکن شده، تحت تأثیر افزایش تقاضا نبوده که حالا با نخریدن، قیمتها کاهش پیدا کند. عوامل بنیادین از جمله: رشد نقدینگی، جهش بازارهای موازی، تحریمها و کاهش درآمدهای نفتی به افزایش قیمت مسکن منجر شده و اگر دولت قصد کنترل بازار مسکن را دارد، باید ابتدا روی متغیرهای بنیادین کار کند.
در جایی هم مهدی روانشادنیا، کارشناس بازار مسکن اظهار کرده بود: بعد از جهش قیمت مسکن، سقف تسهیلات هم افزایش پیدا نکرده، توان تقاضا هم که رشد نداشته، در نتیجه خود به خود توان مصرفکننده پایین آمده است . او افزوده بود نیازی نیست که متقاضیان مسکن را به نخریدن توصیه کرد.
اما با تمام این صحبتها در جهت رونق بازار مسکن و جلوگیری از رکود، باز هم شاهد بودیم که حرف رئیس اتحادیه مشاوران املاک اشتباه نبود و بالاخره جمله «نخرید خود به خود ارزان میشود»، جواب داد.
همچنین بخوانید:
ثبات قیمت مسکن تا پایان سال دور از ذهن نیست
مسکن در کدام استان ها گران شده است؟
وام 80 میلیونی مسکن، دردی را دوا نمی کند
واحد های مسکونی قدیمی در اولویت خرید متقاضیان
تحولات معاملات مسکن تهران در آبان 97